20210920 - Rekordsommar i Funäsdalen

Västra Härjedalen är det område i Sverige med störst ökning av antal gästnätter under sommaren 2021. Detta har givetvis inte gått Funäsdalen obemärkt förbi. Många besöker de svenska fjällen för första gången sommartid och har då valt Funäsfjällen. Området har under sommaren kunnat erbjuda de nya och uppgraderade lederna för både cykel och vandring. Intresset för både liftburen cykling och stigcykling har varit fortsatt stort. I Funäsdalen är det fler än någonsin som tagit Gondolen upp på Funäsdalsberget för att njuta av vandring, cykling, utsikten, Toppstugan och den samiska upplevelseparken Lopme Laante.

– Efter ett år av utmaningar kopplat till restriktioner och pandemin så har det varit fantastiskt att vi kunnat ta emot så många gäster i våra restauranger, säger Andreas Wallander F&B Chef på Funäsdalen Berg & Hotell. Gästerna har varit fantastiska och hjälpt oss med att hålla avstånd, förboka bord osv fortsätter Andreas.

Det ökade antalet gäster möjliggör naturligtvis att möjligheterna att hålla den härliga byn, Funäsdalen, levande året runt. I vinter öppnar de uppgraderade spår och lederna för skidåkning och skoter som även de är en del av det stora spår och ledprojekt som pågått i området i tre år. Redan nu rapporterar fler hotell och andra boenden om att bokningsläget ser mycket bra ut inför vintern.


Läs mer:

https://www.funasdalen.se/aktiviteter/rekordsommar-i-funasdalen/