20210719 - Funäsdalen Berg & Hotell tar rejäla kliv för att fortsätta utveckla framtidens fjälldestination

Med fyra externa ledamöter i styrelsen, varav tre nyrekryteringar, ska Funäsdalen Berg & Hotell fortsätta utveckla sitt erbjudande som attraktiv framtidsdestination i fjällen.

För åtta år sedan tog en ny ägarkonstellation över Funäsdalen Berg & Hotell som då hotades av konkurs. Tack vare ett stort personligt engagemang från ledning, styrelse och ägare har bolaget sedan dess gjort en resa mot stabilitet och långsiktighet. Parallellt har även ledningsgruppen i bolagets förstärkts och byn Funäsdalen fått en betydande inflyttning.


Med den positiva utveckling Funäsdalen och Funäsfjällen haft de senaste åren är det nu dags att ta nästa kliv. Bl.a. rekryteras tre nya personer, som inte är ägare, till styrelsen (utöver Mattias Edlund som anslöt till styrelsen redan 2019). Tillsammans med bolagets ledning och ägare ska de nu utveckla Funäsdalen Berg & Hotell till en av de mest attraktiva fjälldestinationerna idag och i framtiden.


Ny ordförande: Malcolm Wiberg

Med en mångårig bakgrund som vd på advokatbyrå, och författandet av boken ”Medvetet ledarskap”, har Malcolm en gedigen erfarenhet av ledarskapsfrågor. I sin nya roll som styrelseordförande tillför han en unik kombination av juristkompetens och ett brinnande intresse för att utveckla starka kulturer inom företag. Dessutom är Malcolm en fjällälskare av rang.


Ny ledamot: Joel Ambré

Som vd för Vectura Fastigheter AB kommer Joel bidra till styrelsearbetet med stor kompetens inom fastighetsutveckling och hållbar exploatering. På fritiden brinner han för skidåkning, som engagerad förälder i Lidingö Slalomklubb.


Ny ledamot: Tomas Zachariasson
Thomas har jobbat med marknadsföring och kundnöjdhet så länge han kan minnas, och innehar idag en senior roll på den multinationella Tech-jätten Salesforce. Thomas blir en given rådgivare i den spännande digitaliseringsresa som väntar Funäsdalen Berg & Hotell framåt. Thomas och hans familj är hängivna älskare av outdoor, särskilt i Funäsfjällen.


Mattias Edlund

Mattias är passionerad över kundmötet i och runt hotell / restaurang och upplevelserna i detta. Mattias är utbildad på hotellskola i Schweiz och har arbetat som vd på Hotell Farinet i Verbier samt som VD på Edsbacka krog under deras "stjärntid". Idag driver Mattias egen verksamhet i Stockholm med bl.a. restaurang Proviant.Hela styrelsen för Funäsdalen Berg & Hotell: 

 

Malcolm Wiberg (ordf.)

Joel Ambre

Mattias Edlund

Niklas Frisk

Therese Jensen

Michael Olsson

Anne Olsson

Thomas Zachariasson